|
hozzávalók elkészítés - A bacont egy sütőbe is tehető tálban aranybarnára pirítjuk, majd szűrőlapáttal kivesszük és félretesszük.
- A visszamaradt zsiradékon 3-4 adagban megpirítjuk a kockára vágott marhahúst. Ha egy adag elkészült, kivesszük és félretesszük.
- Ha szükséges, akkor kevés olajjal pótoljuk a zsiradékot az edényben, majd beletesszük a megtisztított és nagyobb darabra vágott sárgarépákat (én bébirépát használtam, ezeket egyben hagytam), az ötcentis darabokra vágott zellert és a félbevágott salottahagymákat. Néhány percig pirítjuk, majd visszatesszük a húst, hozzáadjuk a lisztet, és jó alaposan átkavarjuk.
- Sózzuk-borsozzuk, majd hozzáadjuk a Worcestershire-szószt, a mustárt, a babérlevelet, valamint beltesszük a velős csontokat is. Felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi.
- 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük 3-3,5 órára, amíg a hús omlósra nem puhul.
- Petrezselyemmel megszórva tálaljuk, köretnek pedig tökéletesen passzol hozzá a burgonyapüré.
Forrás:nosalty
|
|